NA CO SE HODÍ
Špaldová polohrubá mouka je vhodná na přípravu slaných i sladkých pokrmů a pečiva. Oblíbená je při přípravě bábovky, perníku, bublaniny a dalších pokrmů, kterým dává typickou jemnou oříškovou chuť a vůni. Špaldovou mouku lze používat stejným způsobem jako běžnou pšeničnou mouku, se kterou se dá v jakémkoliv poměru kombinovat nebo ji zcela nahradit.
O ŠPALDĚ
Špalda se jako kulturní plodina pěstuje již tisíce let, ovšem kvůli masovému rozšíření šlechtěné pšenice z českého jídelníčku téměř vymizela. Nyní zažívá návrat na gastronomickou scénu.
Průměrné výživové hodnoty ve 100 g jedlého podílu: |
|
Energetická hodnota: |
1500 kJ / 354 kcal |
Tuky / z toho nasycené mastné kyseliny: |
1,3 / 0,9 g |
Sacharidy / z toho cukry: |
70,5 / 0,7 g |
Bílkoviny: |
13,0 g |
Sůl: |
0 g |
Složení: 100% pšeničná mouka špaldová polohrubá
Výrobek obsahuje lepek.
Země původu: Česká republika
Uchovávejte v suchu a chraňte před přímým slunečním zářením.
Mouka je určena k tepelné úpravě.
Hmotnost balení: 1 kg. Uvedená cena je cenou za 1 kg vč. DPH.
Jméno značky: | PERNERKA |
---|---|
Kategorie: | Naše mouky |
Hmotnost: | 1 kg |
Pernerku pro Vás meleme ve vlastním Mlýnu Perner, jehož historie sahá až do roku 1420, a který je v současnosti nejmoderněji vybaveným mlýnem v České republice. Celozrnné mouky jsou mlety v srdci Českého ráje na unikátní mlecí technologii, která jako jediná na tuzemském trhu umí celozrnné mouky umlít na granulaci mouky hladké, přičemž výrazně méně poškozuje škrobové zrno. Díky tomu získává Pernerka lepší pečicí vlastnosti a také nutriční hodnoty. Vy si tak můžete vychutnat opravdu dokonalé výsledky z pečení.