NA CO SE HODÍ
Oblíbené jsou špaldové housky, croissanty, koláče, vafle, koblihy, palačinky, lívance, dorty, muffiny, cukroví a další jídla, kterým dává typickou jemnou oříškovou chuť a vůni. Špaldovou mouku lze používat stejným způsobem jako běžnou hladkou pšeničnou mouku, se kterou se dá v jakémkoliv poměru kombinovat nebo ji zcela nahradit.
O ŠPALDĚ
Špaldu na výrobu našich BIO mouk odebíráme od ověřených pěstitelů v České republice s garancí původu obiloviny z ekologického zemědělství. Špalda se jako kulturní plodina pěstuje již tisíce let, ovšem kvůli masovému rozšíření šlechtěné pšenice z českého jídelníčku téměř vymizela. Nyní zažívá návrat na gastronomickou scénu.
Průměrné výživové hodnoty ve 100 g jedlého podílu: |
|
Energetická hodnota: |
1475 kJ / 348 kcal |
Tuky / z toho nasycené mastné kyseliny: |
1,4 / 0,8 g |
Sacharidy / z toho cukry: |
66,4 / 0,5 g |
Bílkoviny: |
14,0 g |
Sůl: |
0 g |
Vláknina: |
7,1 g |
Složení: 100% BIO pšeničná mouka špaldová hladká
Výrobek obsahuje lepek.
Země původu: Česká republika
Uchovávejte v suchu a chraňte před přímým slunečním zářením.
Mouka je určena k tepelné úpravě.
Hmotnost balení: 1 kg. Uvedená cena je cenou za 1 kg vč. DPH.
Jméno značky: | PERNERKA |
---|---|
Kategorie: | Naše mouky |
Hmotnost: | 1 kg |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pernerku pro Vás meleme ve vlastním Mlýnu Perner, jehož historie sahá až do roku 1420, a který je v současnosti nejmoderněji vybaveným mlýnem v České republice. Celozrnné mouky jsou mlety v srdci Českého ráje na unikátní mlecí technologii, která jako jediná na tuzemském trhu umí celozrnné mouky umlít na granulaci mouky hladké, přičemž výrazně méně poškozuje škrobové zrno. Díky tomu získává Pernerka lepší pečicí vlastnosti a také nutriční hodnoty. Vy si tak můžete vychutnat opravdu dokonalé výsledky z pečení.